PERSOONLIJK

Bart Douw is als afgestudeerd bedrijfseconoom na zijn studie begonnen als managementtrainee bij ABN AMRO. Tijdens de laatste jaren van zijn bankloopbaan werkte hij in directiefuncties in vastgoedfinanciering.

Na 10 jaar gebankierd te hebben werd Bart in 2004 directeur van Iesselholtinck, een investeringsholding voor projectontwikkeling. In de periode van 2004 tot 2008 realiseerde hij een forse groei van de onderneming middels diverse bedrijfsovernames en start-ups. Vanaf 2008 moest de inmiddels behoorlijk gegroeide groep van bedrijven zich aanpassen aan de moeilijkere marktomstandigheden. Dit betekende kosten reduceren, desinvesteren, heronderhandelingen met partners en banken en vereiste een meer centrale sturing vanuit de holding.

Na de herstructurering van de onderneming besloot Bart in 2012 zelfstandig te gaan werken als interim manager en adviseur. Vanwege zijn werkervaring in zowel het bankwezen als de vastgoedsector is hij vaak betrokken bij complexe vraagstukken op het raakvlak van vastgoed en financiering.

Via zijn vennootschap Marylane werkt Bart voor projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, eigenaar-gebruikers en non-profit organisaties met huisvestingsvraagstukken.